onsdag 19 oktober 2011

Prao

Borrby El Dag 1
Dagen började kl 07:00. När vi kom dit gick vi igenom dagens schema, det blev bestämt att pappa skulle till hönsstall och laga vågar. Jag skulle också följa med dit för det behövs två personer. Vi pakade in reservdelar i bilden. När vi var klara var det dags att köra. På vägen upp till stallarna skulle vi göra två snabba stopp. Ett stopp var i ett kycklingstall utanför Hammenhög, det skulle tas en bild som skulle skickas upp till Stockholm. Man var tvungen att göra det för att få en ny motor. Sedan bar det av till Gärsnäs. Dels skulle pappa ha fyra plåtar bockade och så skulle han veta vad han skulle beställa till en kund.
När allt detta var klart körde vi till hönsstall 19. Vi kom in genom dörren och där skulle man ta på sin en jobbeoverall. När overallerna var på och sakerna var inne gick vi in i första rummet med hönor. Jag tyckte att hönorna var jätte söta, men det luktade väldigt skarkt. Den första vågen var trassig men inte den andra. Det skulle bytas några delar och sedan var det dags att testa om det fungerade(så att det inte var datorn som hade lakt av)Det är ju alltid bäst att kolla vågen först. När allt fungerade körde vi till stall 12. Innan vi började åt vi frukost. Sedan var det samma prucidur som i stallet innan. Denna gången var båda vågarna isönder.
Hönsen var modiga eller ja det var ju tupparna, de kom fram och pickade på våra skor. När vi var klara hos hönsen åkte vi till Borrby igen. När vi var på firman åt vi lunch och pratade lite. sedan skulle vi köra till ett hus som skulle ha ström dragen i sitt delt nya kök. Det blev uppsatt doser och lite sladd blev dragen. När kl var runt halv 4 körde vi tillbaka till Borrby. Där skulle en man ha en lampa uppsatt. Det var en snäll man som pratade mycket
(Det var jätte kallt ute så jag stod och frös hela tiden)
När de var klart var det bara ett brev som skulle postas och sedan kunde vi åka hem

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar